Amera

amera“Ik wil in de toekomst naar de medische opleiding gaan en dokter worden” zegt Amera Mohammad Salah, een 12 jaar oude leerlinge in de 6e klas van de Hope Flowers School.

Amera is geen gewone leerling: ze is geboren met een gat in de wervelkolom (open rug) waardoor ook haar linkerheup vergroeid is. Dat maakte haar kinderjaren totaal anders dan die van andere kinderen om haar heen. Ze heeft nooit normaal kunnen lopen.

Hope Flowers School heeft speciale pensionvoorzieningen voor gehandicapte kinderen zoals Amera, die niet zelf naar school kunnen lopen of het openbaar vervoer kunnen gebruiken om naar school te komen. De filosofie van de school is dat alle kinderen, met of zonder handicap, gelijke kansen moeten hebben en de ondersteuning moeten krijgen om volledig aan de maatschappij deel te kunnen nemen.

Amera’s handicap weerhield haar er niet van om zo veel als ze kon met de andere kinderen te spelen. Ze houdt van voetbal en tennis, en hoopt dat de Hope Flowers School ooit speciale sportfaciliteiten voor alle leerlingen zal hebben. “Het frustreert me als ik andere kinderen normaal zie lopen terwijl ik niet met hen mee kan lopen. Soms wordt ik er narrig van. Ik word droevig als ik mijn vrienden zie en dat zij gewoon kunnen lopen. Maar ik zal slagen op school en een dokter worden, en gelukkig zijn.”

De familie van Amera probeert momenteel een operatie voor haar te regelen die haar beter moet kunnen laten lopen; ook al hebben ze veel last van de economische problemen waar alle bewoners van al-Khader door getroffen zijn.

“Amera is een toegewijde leerling en vastbesloten om haar ambitie en doel in het leven te bereiken” zegt haar docent Mona. Door de constante aanmoediging van de leerkrachten en door haar eigen sterke persoonlijkheid zal Amera dat ongetwijfeld gaan doen.

Geplaatst in Getuigenissen.