Wie we zijn

Stichting Vrienden van Hope Flowers is een non-profit organisatie die zich ten doel stelt om de Hope Flowers School in Bethlehem financieel te steunen, vanwege hun bijzondere werk en hun betekenis in het leven van de leerlingen. We hebben extreem lage overheadkosten: ruim 95 procent van ontvangen donaties gaat direct naar de school.

De vrienden vormen een kring van mensen die de missie van Hope Flowers School & Community Center onderschrijven: vredesonderwijs, democratisering en community building, en het bieden van goed onderwijs aan alle kinderen – ook getraumatiseerde en gehandicapte kinderen waarvoor extra moeite gedaan moet worden. Uitsluiting is geen optie.

We worden geïnspireerd door verhalen zoals die van Mohammad, We’am, Amera  en Nourhan, leerlingen van de school die vertellen hoe hun leven is veranderd – en nog verder kan veranderen – door het moeilijke en mooie werk dat de leerkrachten van de school dag in dag uit doen voor hen; en door de bijzondere expertise die Hope Flowers heeft opgebouwd en die inmiddels naar andere scholen wordt uitgedragen. En vergeet niet om naar de video’s te kijken waar leerlingen van de school zelf vertellen wat Hope Flowers voor ze betekent!

Hope Flowers is op verschillende lagen actief: school, community center/wijk, Bethlehem/regio, en internationaal. De Vrienden van Hope Flowers zitten in de “buitenste schil” – vergis je niet, de aanwezigheid van internationale steun heeft is al een paar keer cruciaal geweest, bijvoorbeeld om de school te helpen beschermen tegen een dreigende “demolition order”, of om een blokkade op de toegangsweg naar de school op heffen.

Neem contact met ons op om je aan te melden als Vriend.

En schrijf je in ieder geval in voor onze Nieuwsbrief!

Lees hier wat we doen.