Nourhan

nourhan“Ik ben veranderd en er is veel verbeterd sinds ik op de Hope Flowers School zit. Ik ben zo blij met mijn klasgenoten en ik heb nu zoveel vrienden.”

Dit is het verhaal van Nourhan Hassan Masalmeh; zij is 12 jaar en is pas een jaar geleden op de Hope Flowers School begonnen. Haar familie woont in het dorp al-Doha, en thuis kreeg Nourhan nauwelijks aandacht. Allebei haar ouders werken en er zijn 5 broers en 1 zus in het gezin waar ze voor moest zorgen.

Nourhan had zware leermoeilijkheden, en omdat ze door haar leeftijdsgenoten als achterlijk werd behandeld was ze een geïsoleerd kind.

Op de Hope Flowers School werd er allereerst een analyse van haar situatie gemaakt. Omdat er verschillende leerproblemen tegelijk aan de orde waren, werd er een individueel sociaal-pedagogisch behandelplan opgesteld voor Nourhan. Daarbij was ook speciale software aan de orde om haar spraakproblemen aan te pakken.

In de daaropvolgende maanden verbeterde de situatie voor Nourhan. Ze reageerde positief op het behandelplan dat de school had samengesteld. “Nourhan is erg afhankelijk van leren met de computer; ons nieuwe computerlokaal heeft enorm geholpen om haar sneller te laten leren en zich beter te concentreren”, zegt haar docent Fatin.

Na één jaar op school kan Nourhan nu behoorlijk goed meekomen in lezen, schrijven en leren in het algemeen. Toen ze voor het eerst op de Hope Flowers School kwam was ze extreem introvert, maar nu gaat ze voorzichtig om met andere leerlingen en ze heeft een paar vrienden gemaakt.

Maar bovenal is haar zelfbeeld beter geworden en daardoor is haar persoonlijkheid sterker – een erg bemoedigend teken voor haar toekomst.

Geplaatst in Getuigenissen.