Nieuwsbrief September 2016


in deze Nieuwsbrief:

  • Ontmoet Ibrahim Issa, directeur van de Hope Flowers School!
  • Indrukwekkende schoolprestaties
  • Palestijnse literatuur en films

Ontmoet Ibrahim Issa, directeur Hope Flowers School, in oktober

Beste Vrienden van de Hope Flowers School,

Met genoegen nodigen wij u uit om Ibrahim Issa persoonlijk te ontmoeten! Hij komt eind oktober vanuit Bethlehem een week naar Nederland. Als genodigde voor de European School Heads Association, is hij van 19 tot 21 oktober spreker bij de conferentie “Leadership matters” in Maastricht. Daar zal hij inleidingen verzorgen over de filosofie en het werk van de Hope Flowers School, binnen het thema ‘Global Citizenship’. Voor hem en onze stichting een uitgelezen kans om het fantastische werk van de Hope Flowers School onder de aandacht te brengen. Daarnaast zeer waardevol om de unieke ervaringen en expertise van de school met vredesonderwijs en traumabegeleiding te kunnen delen met Europese collega’s.

Wij stellen u als vriend of anderszins betrokkene graag in de gelegenheid om Ibrahim persoonlijk te ontmoeten en van hem de nieuwste ontwikkelingen over de school te vernemen. Er is veel nieuws te melden…. hieronder geven we alvast een voorproefje.

Wij nodigen u van harte uit op zaterdag 22 oktober, tussen 12 en 15 uur voor een lezing en “meet & greet” met Ibrahim en de bestuursleden van de stichting Vrienden van Hope Flowers. De exacte locatie volgt nog, maar zal in het centrum van Utrecht zijn, in de buurt van het centraal station.

Als Vriend van de Hope Flowers School of anderszins betrokkene weet u hoe hard onze ondersteuning nodig is, mentaal maar ook financieel. Het bijwonen van de ontmoeting met Ibrahim Issa is kosteloos, wel vragen we om zelf uw consumpties te bekostigen.

Vooruitlopend op het definitieve programma willen we u vragen alvast deze datum te reserveren en aan ons door te geven of u denkt aanwezig te zijn via deze link naar de datumprikker. Uiteraard kunt u uw partner, vrienden of gezinsleden ook meenemen. In dat geval graag ook vermelden met hoeveel u denkt aanwezig te zijn. De datumprikker werkt zo: datum aanvinken, ‘opmerking’ invullen als u met meer mensen komt, op ‘opslaan’ drukken, uw naam en email invullen, en tenslotte ‘ga verder’ klikken.

Hebt u nog andere suggesties voor een lezing of afspraak voor Ibrahim Issa, laat het ons weten. Wij hopen u te zien op 22 oktober!

Met vriendelijke groet,

Ralph Goossens, voorzitter (06-50205153)
Francien de Groot, secretaris (06-5318295)
Anne Veldhuijzen, bestuurslid(06-40386086)
Marijn Goossens, penningmeester (06-34848984)


INDRUKWEKKENDE SCHOOLPRESTATIES

Dit schooljaar telt de Hope Flowers School meer leerlingen dan vorig jaar. Er zijn momenteel ongeveer 380 leerlingen in het reguliere schoolprogamma (ochtend + begin van de middag), terwijl er zo’n 120 deelnemen aan de speciale schoolactiviteiten in de middag – het Child Protection Program met warme maaltijden voor ondervoede kinderen, remedial teaching, logopedie, psycho-sociale begeleiding, traumahantering, en aangepaste lessen voor kinderen met (soms ernstige) leermoeilijkheden. De Hope Flowers School heeft in de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd, er worden inmiddels kinderen verwezen vanuit de verre omtrek, zelfs uit Hebron en Oost-Jeruzalem. Dat is een prestatie van formaat, en een erkenning voor alle inspanningen om deze expertise te bereiken!

herkomst-leerlingen

verdeling-leerlingen


LITERAIRE AVOND EN FILMAVOND

Moderne Palestijnse literatuur en films
Houdt u van lezen of films, of vindt u het leuk om een literaire avond of filmavond te organiseren?
Misschien met uw leesclub of filmclub, of met familie, vrienden, buren of vriendinnen?
Vrienden van Hope Flowers biedt twee programma’s aan:

  • literaire avond rond het werk van moderne Palestijnse schrijvers, zoals Suad Amiry, Susan Albuhawa of Ahmed Masoud. Hun boeken zijn beschikbaar in het Nederlands of eenvoudig Engels, en hun werken zijn regelmatig bekroond.
  • filmavond rond het werk van de Palestijnse regisseur Hany Abu Asad (tweemaal genomineerd voor een Oscar, en winnaar van een Gouden Kalf). Zijn recenste film is ‘The Idol’, het waargebeurde verhaal van Mohammed Asaf uit Gaza, die in 2013 winnaar werd van de Arab Idols – een ontroerende film vol komische momenten. Andere films van Hany Abu Asad zijn ‘Rana’s Wedding’, ‘Paradise Now’ en ‘Omar’.

Tijdens deze avonden bespreken we het boek / de film, en de achtergrondsituatie waarnaar verwezen wordt. We kijken naar de verbinding tussen het persoonlijke verhaal en de grotere context. Dat alles in een informele sfeer en met veel ruimte voor vragen en gesprek.
Kosten: vrije gift voor de Hope Flowers School.