Nieuwsbrief Januari 2016


* DOEL GEHAALD, MEER GEVEN MAG! *
crowdfundingsactie: Bescherm de kinderen van Bethlehem

* BEZOEK AAN DE SCHOOL *


Meer dan 100%

Geweldig! Het streefbedrag is gehaald, nu kunnen we een half jaarsalaris voor de tweede psychosociaal werker op Hope Flowers School financieren! Daarmee wordt de traumahantering binnen het Child Protection Program verder ingevuld. Hartelijk dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Maar we hoeven niet te stoppen – hoe meer salaris we kunnen financieren, hoe beter! De crowdfundingsactie loopt nog een volle week door. Wil je (nogmaals) meedoen? Graag! Draag een extra steentje bij voor de kinderen van Bethlehem.

Klik hier om naar de crowdfundingsite te gaan: onepercentclub.com/nl/projects/protect-the-children

2014-12-17 08.33.34


SCHOOL GEEFT HOOP

IMG_4489_Op 24 december bezochten we met een kleine delegatie de school. En ook al waren er geen lessen, we werden door allerlei kinderen verwelkomd en we merkten dat de school veel voor hen betekent.

IMG_4492_De trap wordt creatief ingezet om tafeltjes te oefenen!

IMG_4487_We zagen dat de bouw van nederzettingen tegenover de school onverminderd doorgaat, en dat ook met de kerstdagen de bulldozers grond aan het verplaatsen waren om de bouw van huizen en wegen voor kolonisten voor te bereiden.

IMG_4500_We spraken met directeur Ibrahim Issa, die vertelde dat alle Palestijnen in de buurt een sloopverordening (demolition order) voor hun huis hebben ontvangen. Dat betekent dat ze op elk moment uit hun huis kunnen worden gezet, waarna een speciale eenheid van het leger de woning sloopt. Tegen deze vorm van onrecht bestaat ook in Israël verzet, met name door ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions; klik hier voor hun website).

Desondanks is Ibrahim bezig met een uitbreiding van de school met speciale voorzieningen voor gehandicapte kinderen. Hij heeft hiervoor al buitenlandse fondsen geworven. Het internationale netwerk dat de school onderhoudt, is een belangrijke factor in het bieden van tegenwicht tegen de druk van oprukkende nederzettingen. Ibrahim heeft enkele jaren terug een rechtszaak rondom bouwvergunningen kunnen winnen dankzij de vele internationale contacten. Hoe meer vrienden van Hope Flowers, hoe sterker de school staat!

2015-12-24 10.36.02_2015-12-24 10.35.54_